Hoe kan ik duurzaam mijn grasveld sproeien

Heb jij net een duurzaam huis laten bouwen? Dat gaat u veel besparen op uw energiekosten. Heeft u een tuin met grasveld? Dan is het verstandig om ook alvast na te denken hoe u uw grasveld duurzaam kunt besproeien. Wij denken graag met u mee.

Maak gebruik van een beregeningspomp

Een goede oplossing om uw grasveld duurzaam te sproeien is door middel van de beregeningspomp van Waterpompshop.nl. Dit is vooral aan te raden als u een grote tuin heeft. Er zijn veel verschillende soorten pompen die u hiervoor kunt gebruiken. Afhankelijk van uw wensen kunt u een pomp kiezen die geschikt is voor jouw persoonlijke situatie. Veel beregeningspompen worden direct geleverd met een aanzuigslang en filter. Dit betekent dat u eigenlijk direct bij ontvangst van de pomp gebruik kan maken van de beregeningspomp. Elke pomp beschikt over een andere capaciteit. Hoe meer de capaciteit is, des te meer druk er is voor meerdere sproeiers.

Sproeien met slootwater

Met de beregeningspomp kunt u uw grasveld sproeien met slootwater. Dit is makkelijk te installeren. De beregeningspomp bestaat uit een motor en een pomphuis. Het is een zelfaanzuigende pomp. Door middel van een aanzuigslang is het mogelijk voor de beregeningspomp om water aan te zuigen, onder een bepaalde druk kan er dan verder verpompen worden. Betreffende aanzuigslang zorgt er dus voor dat het slootwater wordt opgezogen en vervolgens zal het grasveld daarmee worden besproeit.

Ook geschikt voor afvoer

Een beregeningspomp is ook handig om water mee af te voeren. Als u een zwembad in de tuin heeft, kan de beregeningspomp gebruikt worden om het zwembad leeg te pompen. Ook als u een vijver heeft in de tuin is een beregeningspomp erg handig. Voor het onderhouden van de vijver kunt u gebruik maken van de beregeningspomp om het vervuilde water uit de vijver te pompen.