Tips om duurzaam te leven

Als je beschikt over een duurzame woning, is het ook aan te raden om duurzaam te leven. Dit is natuurlijk niet altijd even makkelijk, maar je helpt jezelf en de medemens ermee. Wij geven je tips om duurzaam te leven.

Duurzaam wonen

Als je bezig bent om energie te besparen, ben je al duurzaam bezig in je woning. Voorbeelden om energie te besparen is bijvoorbeeld het nemen van een goede vloerisolatie. Door je vloer goed te isoleren, blijft de woning ook langer warm. Heb je apparatuur in huis staan die veel energie verbruiken? Vervang deze apparaten dan door energiezuinige apparaten. Bekijk ook eens de tips van Rooming. Een groot voordeel aan duurzaam wonen, is dat je uiteindelijk ook veel bespaart op je maandelijkse kosten.

Duurzaam leven

Waarom zou je constant flesjes water kopen, als je de mogelijk hebt om een flesje water bij te vullen? Als je rekening houdt met dergelijke zaken, dan leef je duurzaam. Het is bijvoorbeeld ook duurzamer om in de supermarkt groente en fruit te kopen van het seizoen.

Afval scheiden

Een van de bekendste voorbeelden van duurzaam leven, is het scheiden van afval. Momenteel letten we er samen goed op dat we onder andere glas, papier en plastic goed gescheiden weggooien. Op deze manier kunnen de materialen weer hergebruikt worden.

Auto gebruik

Als er een collega bij jou in de buurt woont, kun je ervoor kiezen om samen te gaan carpoolen. Op deze manier ben je milieubewust bezig Ún het is ook nog eens ontzettend gezellig. Heb jij een zuinige auto? Als je auto niet erg zuinig is, is het verstandig om vaker de fiets te nemen. Ga eens boodschappen doen of naar je lunchafspraak met de fiets. Voor korte afstanden is het niet noodzakelijk om gebruik te maken van de auto.

durzaam bouwen