Resultaten voor Passiefhuis

Passiefhuis

BEen passiefhuis bouwen of nulwoning is de perfecte oplossing voor een lage energiefactuur. Deze huizen kennen geen conventionele verwarming of koelsysteem. Passieve strategieŽn zorgen voor een energiezuinige woning. Voor het ontwerp en bouwen van een passiefhuis kunt u terecht bij architectenbureau Frank Gruwez. Passief betekent dat de woning een energieverbruik heeft van maximaal 15 KWu/m≤ per jaar.

Passiefhuis - Wikipedia

In Nederland en BelgiŽ gelden de volgende eisen voor passiefhuizen: Voor het verwarmen van het gebouw tot 20 graden Celsius mag niet meer energie verbruikt worden dan 15 kWh/m≤ per jaar. Dit betekent dat een haardroger een passiefhuis van 100 m≤ zou kunnen verwarmen.[2] Een maximaal primair energiegebruik van 120 kWh/m≤ per jaar. Het primaire energieverbruik is de som van de energie die gebruikt wordt voor ruimteverwarming, koeling, warm tapwater, hulpenergie en elektrische apparatuur. Een luchtdichtheid van maximaal n50 < 0,6 h-1. Dit betekent dat er maximaal 60% van de binnenlucht in ťťn uur via kieren naar buiten mag stromen bij een luchtdrukverschil van 50Pa. Het voorkomen van oververhitting in de zomer. Een passiefhuis zonder koelinginstallatie moet een oververhittingfrequentie van 10%[3] of lager halen. De oververhittingfrequentie geeft het percentage van het jaar aan dat de binnentemperatuur boven de 25 graden komt. Een passiefhuis met koelinginstallatie mag niet meer dan 15 kWh/m≤ per jaar verbruiken aan koeling. Een gebouw is pas officieel een passiefhuis als de nationale Passiefhuis Stichting zowel een ontwerpcertificaat als een uitvoeringscertificaat heeft afgegeven. Als controle- en ontwerpinstrument is het PHPP-rekenprogramma ontwikkeld. De PHPP berekent de jaarlijkse warmtevraag, het primaire energieverbruik en de koelbehoefte / oververhittingfrequentie. Na goedkeuring van de installatie- en bouwtekeningen en de PHPP-uitdraai door de nationale stichting krijgt het gebouw het ontwerpcertificaat toegewezen. Om het uitvoeringscertificaat te verkrijgen doet de nationale stichting na de oplevering van het gebouw een Blower-Door-Test, waarmee gecontroleerd wordt of de luchtdichtheideis wordt gehaald. Ook controleert de stichting of het gerealiseerde gebouw overeenkomt met de invoer van het PHPP-computerprogramma. Als het gebouw de twee certificaten heeft behaald, is het officieel een passiefhuis.

Passiefhuis

Een passiefhuis is een woongebouw met een permanent goed binnenklimaat, zonder traditioneel verwarmings- of koelsysteem. En dat zowel 's winters als 's ...

Wat is een passiefhuis? Wat zijn de kenmerken

n een passiefhuis worden de warmte verliezen tot een minimum gereduceerd door een optimalisatie van de isolatie, grote luchtdichtheid en warmteterugwinning via het ventilatiesysteem. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van passieve warmtewinsten uit de bodem en via de zon. Een passiefhuis heeft geen conventioneel verwarmingssysteem nodig en toch heerst er een aangenaam binnenklimaat. De energiebehoefte ligt ongeveer vier keer lager dan een gemiddelde woning. De architectonische vrijheid is groot wel zal er altijd rekening worden gehouden met de basisprincipes.

Om een het traditionele verwarmingssysteem te kunnen vervangen zonder in te boeten aan warmtecomfort is een dikkere en/of meer doeltreffende isolatielaag nodig. Typische isolatiediktes voor wanden, daken en vloeren variŽren van 18 cm tot 35 cm naargelang het type isolatiemateriaal. De isolatie dient overal continu door te lopen, ook bij aansluitingen tussen wanden, daken en vloeren en in verbindingen met schrijnwerk. De beglazing is drievoudig en het schrijnwerk is extra geÔsoleerd.

De Passiefhuisbouwer

Het Passiefhuis overschaduwt zowel letterlijk als figuurlijk een traditioneel nieuwbouwhuis in comfort en energiezuinigheid. Bouwen op Passiefniveau is de ideale basis voor een energieneutraal of zelfs energieplus huis!

Wat is een passiefhuis? | Egeon Ingenieurs

1. Primaire energievraag verwarming en koeling Een passiefhuis mag een jaarlijkse energievraag bezitten voor verwarming en koeling van maximaal 15 kWh/m2. Voor een typische eengezinswoning van 175 m2 betekent dit dus een energieverbruik voor verwarming en koeling van maximaal 2625 kWh. Dit komt overeen met ongeveer 263 liter mazout of 263 Nm3 gas. Dit is dan ook heel wat meer dan de gemiddelde warmtevraag van 20.000 a 25.000 kWh in Vlaanderen. 2. Totaal primair energieverbruik Een tweede eis wordt opgelegd aan het totale primair energieverbruik van een woning. Primair energieverbruik betekent dat verbruikte elektriciteit teruggerekend wordt naar de primaire energie (steenkool, gas, uranium, biomassa,...) die nodig is om die elektriciteit op te wekken. Vaak wordt hiervoor gerekend met een factor 1/2.5: per kWh elektriciteit rekent men 2.5 kWh primaire energie aan. De eis die wordt opgelegd is een maximaal, jaarlijks, primair energieverbruik van 120 kWh/m2. Voor een typische eengezinswoning van 175 m2 komt dit dus overeen met een totaal jaarlijks energieverbruik van 21.000 kWh. Wanneer we hier het toegelaten energieverbruik voor verwarming (2.500 kWh) van aftrekken, komen we op 18.500 kWh primaire energie, wat overeenkomt met 7400 kWh/jaar of 42 kWh/m2/jaar aan elektriciteit. Ook de productie van sanitair warm water is hier echter in opgenomen.

Passiefhuizen in houtbouw | Hermans Hout & Habitat

Ideale bouwmethode voor passiefhuizen of lage-energiewoningen Binnen houtbouw biedt houtskeletbouw alle mogelijkheden om de isolatiewaarde van uw woning op te drijven tot het gewenste niveau. De isolatie zit verwerkt in de dragende constructie. Er gaat geen ruimte verloren door de dikte van de stenen. In combinatie met een volledige luchtdichtheid van de houtconstructie aan de binnenzijde blijft de warmte beter binnen. De luchtvochtigheid in de skeletconstructie ontsnapt naar buiten dankzij de dampopen werking. Voor het isolatiemateriaal kiezen wij bij voorkeur bio-ecologische papiervlokken. Vooral in de zomer merkt u het verschil. In de winter geniet u minstens van dezelfde isolatiewaarde in vergelijking met andere isolatiematerialen. De papiervlokken zijn dankzij een voorbehandeling brandresistent.

Chaletbouw volgens passieve normern

Chalets bouwen is de specialiteit van La Casa. Wij doen er samen met U alles aan om dit waar te maken. U bent voor ons in de samenwerking de sleutel tot weer een tevreden klant. Reeds van in het begin van de chaletbouw bent U betrokken bij het ontwerp en de plannen. Nadat wij het architectenplan hebben ontvangen, starten wij met het visualiseren van uw project. Met onze vrije medewerkers, architecten, tekenaars, ingenieurs, studiebureaus en aannemers, hebben wij meer dan 40 jaar chaletbouw ervaring verzameld.