De juiste waterkwaliteit bij duurzaam bouwen

De juiste waterkwaliteit bij duurzaam bouwen

water filter kan

De waterkwaliteit is het niet het eerste waar je over nadenkt bij het bouwen van een duurzaam huis. Als je een gezonde woonomgeving wilt, dan moet je ervoor zorgen dat het water dat uit de kraan komt, van de beste kwaliteit is. Je gaat op zoek gaan naar een watersysteem die je voorziet van de beste drinkwater kwaliteit, welke duurzaam verkregen wordt. Hierbij kun je een waterfiltersysteem overwegen. Er zijn veel verschillende soorten waterfiltersystemen, waaronder koolstoffilters, omgekeerde osmose systemen en zelfs ultraviolet licht systemen. De mate waarin ons lichaam blootgesteld wordt aan verontreinigingen lijkt met de dag groter te worden, naarmate onze natuur en daarmee ook ons grondwater verontreinigd wordt. Zaken als PFAS, chemicaliën en andere micro organismen in ons water wordt met steeds meer moeite uit ons drinkwater systeem gefilterd. Maar hoe garandeer je jezelf van schoon drinkwater en in hoeverre kun je hierbij op iemand anders vertrouwen, welke ons voorziet van schoon drinkwater? Neem het heft zelf in handen en voorzie jezelf en je naasten van vertrouwd water door water te gaan filteren.

Wat filtert een waterfilter?

Bij het bouwen van een huis kun je jezelf afvragen waarom je hiervoor gaat kiezen. Ben je jezelf bijvoorbeeld bewust van de vraag; wat is pfas nou eigenlijk? Pfas is een groep chemicaliën die in veel producten worden gebruikt, waaronder anti-aanbak kookgerei, vlekbestendige stoffen en blusschuim. Het meest voorkomende type pfas is PFOA. Deze chemicaliën worden niet gemakkelijk afgebroken, zodat ze zich kunnen ophopen in het milieu en in het lichaam van de mens. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals kanker, hormoonverstoring, hoge cholesterol en obesitas. Er zijn veel waterfilterkannen op de markt die beweren pfas uit je drinkwater te verwijderen, maar het is belangrijk om te begrijpen wat je koopt voordat je het koopt. Sommige filters verwijderen mogelijk niet alle PFAS’s uit het drinkwater, terwijl andere filters sommige kunnen verwijderen maar andere achterlaten.

Testen van waterkwaliteit

Het is belangrijk om het water te testen op PFAS voordat je een nieuwe filterkan of een ander type filter systeem installeert, want als je niet weet wat er in het water zit, hoe weet je dan of de filterkan werkt? Huis inspecties zijn een zeer belangrijk onderdeel van het koopproces, maar ze kunnen duur zijn. Met een TDS-meter kun je achterhalen in hoeverre jouw drinkwater verontreinigd is met niet natuurlijke stoffen. 

Waterfilter kan

Indien je overtuigt bent van het feit dat je een waterfiltersysteem nodig hebt, kun je bijvoorbeeld een water filter kan aanschaffen en in je huis laten installeren voordat je gaat wonen in de nieuwe woning. Waterfilterkannen zijn een betaalbare manier om ervoor te zorgen dat jij en je gezin schoon water drinkt. Ze verwijderen chloor, PFAS en andere schadelijke verontreinigingen uit het leidingwater, zodat je jezelf over de drinkwaterkwaliteit geen zorgen meer hoeft te maken. Het bespaart je ook geld op de lange termijn omdat het dure reparaties aan apparaten zoals vaatwassers en wasmachines voorkomt.

Over de auteur

Tom Cosyns - Seobureau.be administrator