Drie tips voor het gebruik van colsonbandjes in de utiliteitsbranche

Drie tips voor het gebruik van colsonbandjes in de utiliteitsbranche

Werk je in de utiliteitsbranche? Dan zijn er verschillende kabels waar je mee te maken krijgt op de werkvloer. De apparaten moeten hierbij allemaal van stroom voorzien zijn, waardoor de kabels zowel bij de werktafels als over de vloer en richting de meterkast lopen. Je moet er dan voor zorgen dat alle kabels op een goede manier georganiseerd en weggewerkt zijn. Hiervoor kun je onder andere colsonbandjes gebruiken. Maar hoe kun je deze op een gedegen manier missen? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat jij precies weet wat je moet doen. 

De kabels met colsonbandjes categoriseren

Colsonbandjes worden ook wel kabelbinders of tie-wraps genoemd. Deze bandjes zien er namelijk uit als tie-wraps, maar kunnen dan meerdere keren gebruikt worden. Je plaatst deze om de kabels heen, waardoor je de verschillende categorieën bij elkaar kunt houden en kunt scheiden van de rest. Het is daarom dus belangrijk dat je de kabels eerst goed organiseert en labelt, zodat je precies weet welke bij elkaar horen en welke je met elkaar moet verbinden. Zo voorkom je dat je bij een probleem eerst nog moet zoeken naar de juiste kabel en geen grotere storing veroorzaakt. 

De juiste afmetingen voor jouw kabels

Kijk ook altijd goed naar de afmetingen van de colsonbandjes. Als je te maken hebt met dikkere kabels of grotere bossen kabels bij elkaar is het belangrijk dat je voor een grotere breedte gaat. Doe je dit niet, dan krijg je alsnog te maken met verschillende extra groepen en kun je het overzicht niet meer bewaren. Alle afmetingen zijn eenvoudig met elkaar te vergelijken en je voorkomt hiermee dat je het overzicht kwijtraakt. Dit moet in de utiliteitsbranche immers niet voor komen en je wilt jezelf te allen tijde van alle gemakken voorzien tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. 

Adviezen van Nedelko.be opvolgen

Bij het gebruik van colsonbandjes in de utiliteitsbranche is het ook verstandig om bepaalde kabels niet in de buurt van elkaar te hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de datakabels en elektra kabels. De elektrokabels kunnen sneller een storing veroorzaken, waardoor je jouw datakabels ook niet meer kunt gebruiken. Als deze storing optreedt, is het vinden van een oplossing niet eenvoudig. Je kunt bij Nedelko.be daarom alle varianten en mogelijkheden aanschaffen en voorkomen dat je te weinig kabelbinders in jouw bezit hebt. Ook kan Nedelko.be jou altijd adviezen geven over het gebruik en de juiste varianten.

Over de auteur

Tom Cosyns - Seobureau.be administrator