Hoe u uw eigen veranda kunt bouwen voor minder dan €500 ?

Hoe u uw eigen veranda kunt bouwen voor minder dan €500 ?

Hoe u uw eigen veranda kunt bouwen voor minder dan €500 ? Bespaar jezelf een hoop geld door dit zelf te doen. Mijn broer kreeg een prijsopgave van meer dan £ 2000 voor een veranda van vergelijkbare grootte als de mijne. Ik heb mijn moderne veranda  gebouwd voor £ 431,96 . Dus als u een veranda, overkapping, terrasoverkapping, pergola of eenvoudige afdak wilt, waarom probeert u het dan niet zelf en bespaart u meer dan € 1000,-.

De meeste bekwame doe-het-zelvers kunnen deze structuur bereiken met een paar basisgereedschappen en een beetje onderzoek. Het gebruikt het huis en goede grondsteunen voor structurele sterkte en de luifel voor bescherming tegen weersinvloeden. De materialen die ik heb gebruikt, zijn te vinden in de meeste doe-het-zelfzaken zoals B&Q of Wickes , maar ik zou aanraden om de golfplaten online te kopen als je de juiste dikte (1,1 mm) lokaal niet kunt vinden.

U gaat een redelijk bedrag besparen door dit zelf te doen, maar u moet ervoor zorgen dat de structuur veilig is en bestand is tegen harde wind en zware sneeuwval. Als je er niet zeker van bent om dit zelf te doen, overweeg dan om een ​​paar professionals zoals deze jongens in te huren voor wat hulp.

Planning

Voordat u aan uw veranda begint, is een belangrijke vraag die veel mensen mij hebben gesteld: heeft mijn zelfbouwveranda een bouwvergunning nodig? Meestal heeft u geen bouwvergunning nodig, maar check onderstaande lijst en houd uw constructie binnen de richtlijnen. U kunt ook de UK Planning Portal raadplegen voor meer informatie en het is altijd de moeite waard om uw plaatselijke planningsafdeling te raadplegen voordat u begint.

Eisen bouwvergunning veranda:

Mag niet breder zijn dan het bestaande gebouw.
De maximale diepte voor een gelijkvloers gebouw mag niet meer bedragen dan 3000 mm voor een aangebouwd gebouw en 4000 mm voor een vrijstaand gebouw.
De maximale hoogte mag niet hoger zijn dan 4000 mm.
De maximale hoogte van de dakrand binnen 2000 mm van een grens mag niet groter zijn dan 3000 mm.
Verhoogde platforms mogen niet hoger zijn dan 300 mm.
Geen uitbouw voor de hoofdgevel of zijgevel aan de openbare weg.
De totale oppervlakte van de grond die door de veranda wordt bedekt, mag niet groter zijn dan 50% van het land rond het oorspronkelijke huis.
Hopelijk heb je nu een goed idee van de grootte en vorm van je veranda, maar als je dit zelf wilt proberen, heb je een paar basisgereedschappen nodig. Basisbenodigdheden zijn onder meer een goede boormachine met een mix van verschillende maten hout- en metselwerkbits, cirkelzaag, handzaag, decoupeerzaag, hamer, beitel, meetlint, gradenboog, winkelhaak en potlood.

Achtergrond en details

Nadat ik de grootte van de veranda had bepaald, moest ik controleren of deze echt onder de dakrand van ons dak zou passen. We wonen in een chalet-bungalow, daarom komt het dak vrij laag naar beneden, dus ik moest beslissen of de bovenrand van de veranda over de dakrand of eronder zou gaan. Gelukkig was de dakrand net hoog genoeg om eronder door te gaan en voldoende afvloeiing naar het einde van de veranda toe te laten zonder te laag te gaan. De afmetingen zijn:

Bovenrandhoogte (onder dakrand) – 2400 mm
Hoogte onderrand – 2150 mm
Lengte – 2400 mm
Breedte – 6900 mm
Ik was aanvankelijk bezorgd over de aflopende hoek van het dak (de helling) om te voorkomen dat water stagneert. Uiteindelijk kwam ik uit op een pitch van 4 graden, wat net genoeg was. Water heeft de neiging om veel gemakkelijker op plastic te zitten dan op glas, dus houd hier rekening mee bij het plannen van uw eigen.

Met een breedte van bijna 7 meter wist ik dat twee steunpalen niet genoeg zouden zijn, maar drie palen zou prima zijn. We hebben overwogen om 3 meter de tuin in te steken maar besloten dat 2,4 meter genoeg was. De lengte van 3 meter zou ongeveer £ 120 extra hebben gekost.

Het vinden van de juiste materialen

Ik heb hout van bouwkwaliteit gebruikt voor de structuur en wat standaard 2 × 1 grenen voor de gordingen. Als je een stevige, stabiele constructie wilt, zoek dan naar C16-gecertificeerd hout. Ik winkelde rond en worstelde om een ​​redelijk geprijsde handelaar te vinden met goede leveringsprijzen. Uiteindelijk vond ik een geweldige handelaar op eBay met geweldige prijzen en gratis bezorging de volgende dag. Zie hieronder voor de inkoop van hout. U kunt ook sites zoals ArchiPro gebruiken om bouw- en hardwarebenodigdheden te vinden.

Ik kocht ook alle andere items van verschillende verkopers op eBay, waaronder de 100 x 100 steunpalen, gegalvaniseerde stalen steunpaalbevestigingen, Vistalux gegolfde zwaargewicht (1,1 mm) plastic dakplaten en Vistalux dakplaatbevestigingen . Probeer de dunnere Vistalux-vellen van 0,8 mm (van B&Q) te vermijden, omdat deze niet zo lang meegaan en lawaai maken in de regen. Hoe dikker hoe beter. Zorg ervoor dat ze 1,1 mm of 1,3 mm zijn.

Ik hou van winkelen op eBay omdat de prijzen over het algemeen veel beter zijn dan waar dan ook en je verkopersbeoordelingen en feedback kunt lezen voordat je koopt. Mijn andere artikelen zijn gekocht bij een lokale B&Q die ook bezorging van omvangrijke artikelen aanbiedt als je geen geschikt transport hebt

Over de auteur

Tom Cosyns - Seobureau.be administrator